Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

1. Общи условия за онлайн резервации

Посочените условия са валидни при резервиране на хотелско настаняване и закупуване на подаръчни ваучери през централната резервационна платформа на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД - www.fpihotels.com. В случай, че са налични промоционални цени е възможно да бъдат валидни допълнителни условия за плащане и политика за анулации, като те са неразделна част от описанието на конкретната оферта.

Изпращането на запитване за вечеря в ресторант или спа процедура, не е обвързано с резервация до момента на получаване на потвърждение от страна на конкретния ресторант или спа център.

Предлаганите цени на хотелско настаняване са валидни единствено и само в момента на вашето посещение в секцията за „Резервации“. Те подлежат на промяна и са зависими от заетостта на конкретния хотел. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД си запазва правото да откаже постъпила,  потвърдена и платена резервация в случай на непредвидена ситуация.

2. Цени

Цените на хотелско настаняване подлежат на промяна във всеки един момент и могат да бъдат повлияни от заетостта на хотела и търсенето в различните периоди от годината. Всички цени за хотелско настаняване в резервационната платформа не включват ДДС и подлежат на промяна без предварително известие. Цената за вашият престой е гарантирана след завършване на резервационния процес и получаване на потвърждение с номер на резервация. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД си запазва правото да анулира потвърдена и платена резервация, в случай на установена злоупотреба.

Избраната от вас крайна цена включва цената на конкретното помещение, туристическа такса и ДДС. В случай, че по времето на вашият престой използвате допълнителни услуги, които не са посочени в описанието на избрания тип стая и тарифа /консумация в заведения, паркинг, минибар и др./ то следва те да бъдат заплатени на място в хотела.

Промоционалните цени за хотелско настаняване, не могат да бъдат комбинирани с други актуални оферти или отстъпки за групови резервации. Цените не включват комисионна за туроператори или други лица.

2.1   Условия за плащане и политика за анулации на резервации с ценова политика „Стойността не се възстановява“.

 • Пълната стойност на резервацията в т.ч. и всички заявени допълнителни услуги се изисква да бъдат заплатени с кредитна карта, в момента на правене на резервацията.
 • Не са възможни анулации, промени в продължителността на престоя, датите на настаняване или в имената на гостите;
 • В случай на анулация или непристигане общата заплатена сума на резервацията няма да бъде възстановена;
 • Хотелът си запазва правото да анулира вашата резервация, в случай че тя не е предплатена и същевременно не може да гарантира вашето настаняване.
 • В случай, че използвате само част от предплатените услуги, сумата за неизползваните услуги в т.ч. хотелско настаняване и допълнителнии услуги, няма да бъдат възстановена. 

2.2   Условия за плащане и политика за анулации на резервации с ценова политика „Най-изгодна цена“.

 • „Най-изгодните цени“ са налични за резервация до последния възможен момент, в случай, че заетостта на дадения хотел го позволява.
 • Изисква се кредитна карта за гаранция на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.
 • Позволява се анулация на резервацията или промяна в престоя, не по-късно от 24 часа преди датата на настаняване.
 • В случай, че анулирате вашата резервация след 18:00ч в деня предхождащ вашето настаняване се дължи неустойка в размер на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.

Изключения:

 • Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти - При анулиране до 2 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане.
 • Ваканционно селище Санта Марина - При анулиране до 7 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане. 

2.3   Условия за плащане и политика за анулации на цени налични активиращи се с промоционален код за отстъпка.

 • За проверка на наличността се изисква промоционален код за отстъпка предоставен от хотела;
 • Възможно е сроковете за анулации и плащане да бъдат различни от стандартните, като това е описано в политиката на конкретната тарифа. В случай, че не са описани в конкретната тарифа, са валидни общите условия за политика за плащане и анулации на хотелски резервации. 

Всички посочени цени за хотелско настаняване включват единствено посочените в тях услуги и не включват разходи за допълнителни услуги използвани по времето на вашият престой /консумация в ресторант, спа услуги, мини бар и др./. Всички използвани допълнителни услуги следва да бъдат заплатени на място. В случай, че те не бъдат заплатени на място, FPI Hotels & Resorts си запазва правото да направи плащане на тяхната стойност, от предоставената при резервиране кредитна карта.

3. Ваучери

Предлаганите от „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД в www.fpihotels.com ваучери са активни след успешно извършено плащане през интегриран онлайн POS терминал, на обявената цена.

 • Изисква се клиентът да представи разпечатан на хартиен носител ваучер при ползването на услугата;
 • За да използвате ваучера е необходимо да направите предварителна резервация на посочените в него телефони за връзка /не се изисква за абонаментни карти/;
 • При неявяване за направена резервация или анулация на резервация по-рано от 24 часа преди планирания ден/час, той се анулира и заплатената за него сума не се възстановява /не се отнася за абонаментни карти/;
 • Ваучерите могат да бъде използвани единствено в посочения период на валидност; В случай, че ваучерът не се използва в посочения срок на валидност, той се анулира и заплатена за него сума не се възстановява;
 • Всеки клиент може да закупи неограничен брой ваучери;
 • Възможно е за някои ваучери да има наличен различен от стандартния 60 дневен срок на валидност, като този срок е изрично описан в страницата на конкретния ваучер.

 

4. Наличност

По времето на големи събития, конференции, изложби и др. е възможно да бъдат налични за резервация само част от описаните тарифи. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  си запазва правото да въвежда допълнителни изисквания за минимална продължителност на престоя за определени периода в годината. Цените за конкретните дати могат да варират в зависимост от заетостта на хотела.

5. Настаняване на деца и допълнителни легла

Хотелът си запазва правото да реши дали конкретната стая или апартамент предлага възможност за поставяне на допълнителни легла. Децата настанени в самостоятелни стаи ще бъдат таксувани на стандартните цени за възрастни, валидни за конкретния период.

 • Деца до 2 навършени години /към датата на пристигане/ се настаняват без допълнително заплащане;
 • В случай, че е необходимо да бъде осигурено допълнително детско легло във Ваканционно селище Санта Марина се изисква допълнителна такса;
 • Едно дете до 12 години се настаняване без допълнително заплащане на наличните легла /с изключение на Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти – Всички деца до 6 години навършени към датата на настаняване се настаняват без допълнително заплащане на съществуващите в помещението легла/.
 • Настаняването на деца на допълнителна легла се заплащане според тарифата на дадения хотел.

 6. Домашни любимци

 • Не се допускат домашни любимци в хотелите в гр. София.
 • В Св. Иван Рилски Хотел, СПА & Апартаменти и Ваканционно селище Санта Марина е възможно настаняване с домашни любимци след предварителна заявка. За допълнителна информация се свържете се с хотела преди да направите вашата резервация.

 7. Паркиране

Паркирането се предлага безплатно в по-голямата част от нашите хотели, но е възможно да се изисква допълнително заплащане в определени периоди от годината. За допълнителна информация и резервация на паркомясто се свържете с избрания от вас хотел преди да направите резервация.

 8. Настаняване и освобождаване стаите/апартаментите

 • Необходимо е да гарантирате вашият престой с валидна кредитна карта или депозит в брой /в случаите, когато не сте предоставили валидни данни за кредитна карта в процеса на резервиране/.
 • Всички гости е необходимо да се регистрират при настаняването в хотела с документ за самоличност включващ данните на госта и негова снимка.
 • Часът за настаняване в хотела е след 14.00. Всяко пристигане преди този час ще бъде съобразено със заетостта на хотела. Времето на освобождаване на хотелската стая е 12:00 часа. Часовете за настаняване и освобождане на стаята има възможност да бъдат различни от посочените, в някои от нашите хотели.
 • При вашето настаняване служител от „Рецепция“ ще потвърди с вас отново датата на вашето заминаване.
 • Всички посочените цени са валидни в периода на правене на вашата резервация и са базирани на заявените първоначално дати и продължителността на вашия престой. Хотелът си запазва правото да актуализира цените на нощувките, в случай, че заявите промяна в датите на престоя или броя на нощувките, когато политиката на вашата резервация позволява такава промяна.
 • Късно  напускане между 12:00 и 15:00 трябва да бъде заявено предварително в писмен вид и ще  бъде начислено допълнително като 50% от цената на стаята. Късно  напускане след 18:00 трябва да бъде заявено предварително в писмен вид и ще бъде начислено допълнително като ще 100% от цената на стаята. За допълнителна информация се свържете с директно с хотела.
 • В случай, че желаете да продължите вашият престой е необходимо да направите нова резервация за допълнителните нощувки според актуалните към този момент цени и условия, в случай че заетостта на хотела го позволява.

 9. Уелнес & СПА

Нашите хотели предлагат отлични възможности за вашето свободно време – басейни, сауни, парни бани и др. /предлаганите съоръжения се различават в отделните хотели/. Проверете възможностите, които предлага хотела, в който желаете да направите резервация в нашият уеб сайт. За ползването на определени услуги като масажи, сауна, парна баня  и др. е възможно да бъде изискана допълнителна такса.

На деца под 16 годишна възраст не е разрешено да използват без придружител фитнес залите и различните спа съоръжения.

10. Допълнителна информация за вашата резервация

В случай, че е необходимо да получите допълнителна информация за вашата резервация се свържете с нас на телефон 00359 2 8 107 800, e-mail: reservations@fpihotels.com или директно с избрания от вас хотел.

Работно време:

Централния резервационен офис – FPI Hotels & Resorts

Понеделник – Петък /09:00 – 17:30ч/.

 

Наш представител ще се свърже с вас, не по-късно от следващия работен ден, в случай, че направите вашата резервация онлайн през www.fpihotels.com  и не извършите плащане /при политика „Стойността не се възстановява“/ или гарантирате резервацията/при политика „Най-добра цена/ за да предоставите информация за алтернативен метод за гаранция.

11. Групови резервации

Всички резервации за 10 или повече госта се приемат за групови и за тях се прилага политика, различна от посочената за индивидуални гости. В случай, че желаете да направите резервация за по-голям брой хора се свържете с нас, за да получите конкретно предложение.

12. Финални плащания

 • Заплащането на вашата хотелска сметка се изисква да бъде извършено, не по-късно от освобождаването на хотелската стая.
 • При пристигането в хотела е необходимо да предоставите валидни данни за кредитна карта, с които да гарантирате вашият престой.
 • В случай, че планирате да заплатите в брой или с дебитна карта, за гаранция е възможно да ви бъде изискан паричен депозит в брой.
 • „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД приема за разплащане следните кредитни карти - MasterCard, VISA и American Express.
 • В случай, че сте предплатили вашата резервация с кредитна карта се изисква картата да бъде налична и в момента на настаняването.

 13. Анулации и промени в резервациите.

 • Анулациите могат да бъдат направени само и единствено, ако е позволено от избраната от вас тарифа.
 • В случай, че сте извършили предплащане по резервация с политика „Стойността не се възстановява“ и желаете да анулирате резервацията или намалите броя на нощувките, заплатената сума не може да бъде възстановена.
 • В случай, че сте направили резервация с тарифа „Най-изгодна цена“:
  • се позволява се анулация на резервацията или промяна в престоя, не по-късно от 24 часа преди датата на настаняване.
  • В случай, че анулирате вашата резервация след 18:00ч в деня предхождащ вашето настаняване се дължи неустойка в размер на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.

Изключения:

 • Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти - При анулиране до 2 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане.
 • Ваканционно селище Санта Марина - При анулиране до 7 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане. 

В случай, че желаете да анулирате резервация направена по Специална оферта е необходимо да проверите условията описани в конкретната оферта.

 

14. Политика за защита на личните данни

Политиката за защита на личните данни на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  урежда вида на информация, която се събира от Потребителите, начина на нейното събиране и целите на нейното използване.

1. От Потребителите на сайтa www.fpihotels.com, собственост на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД,  се изисква да предоставят лични данни на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД единствено при заявка за резервация  или закупуване на ваучер. Потребителят дава съгласие за тяхното съхраняване и обработване в базата данни на съответната  резервационна система на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД.

2. При използване на резервационната система и магазина за продажба на ваучери на сайта www.fpihotels.com  Потребителят трябва да въведе личните данни, необходими за успешното извършване на резервация или покупка на ваучер. Въведената информация съдържа собствено и фамилно име, пол, държава, адрес на електронна поща и телефон за връзка.

3. При плащане на продукт или услуга в резервационната система или магазинът за ваучери на сайта www.fpihotels.com, Потребителят не предоставя на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  данни от банкови карти. Плащането с банкова карта се извършва чрез Виртуален ПОС терминал на Банка ДСК, при което данните от банковата карта се въвеждат директно в Secure платформата на банката. По този начин данните от банковата карта на Потребителя са максимално защитени и не стават достояние на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД.

4. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  не предоставя името и е-майл адреса, който потребителят е посочил при извършване на резервацията, на трети лица с цел изпращане на търговска информация..

5. Предоставените лични данни са напълно защитени и се използват с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребностите на Потребителите и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Без личните данни на потребителите интернет резервационната система и магазинът за ваучери няма да могат да се използват за извършване на резервации.

6. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД се явява администратор на лични данни по смисъла на ЗЗЛД /Удостоверение Номер 0049219 изд. На 31.10.2007 г./ и ще обработва личните данни на Потребителят за изпълнение на своите задължения във връзка с извършената от Потребителя резервация.

7. Данните ще се обработват и съхраняват на хартиен и електронен носител. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  като администратор на лични данни, се задължава да осигури необходимите технически и организационни мерки за защита на данните от посегателства, загуба или промени. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  използва технологии, които позволяват предпазване на цялата информация, която минава през уеб-страницата като технологията Secure Sockets Layer (SSL).

8. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  е длъжен да не разкрива личните данни на Потребителя на трети лица. Предоставяне и достъп до тези данни може да има само в случаите, когато „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД е нормативно задължен да предостави данните на съответните публични органи и организации или му е надлежно изискана от такива органи по съответния ред; когато служителят е дал изрично съгласието си за разкриване на данните; случаите по т.3 от настоящия раздел на Общите условия на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  или при други предвидени в Закона за защита на личните данни случаи; по отношение на информация, която не индивудуализира конкретно лице; по съвет на правните консултанти на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД

9. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  не носи отговорност, ако Потребителят сам е оповестил публично личните си данни на трети лица.

10. Потребителят има право на достъп и на поправка на личните си данни, обработвани от „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД, включително да иска изтриването и актуализирането им, да забрани представянето им на трети лица и др., при условията и по реда на глава V от Закона за защита на личните данни.

11. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  може да използва "бисквитки"(cookies) за събиране на информация относно предпочитанията на Потребители, като например избран език или регион, дестинация и дати на предишно търсене на продукт или услуга. Тази информация обикновено се деперсонализира и не се използва за други цели. Потребителите могат по всяко време да отхвърлят бисквитките в случай, че има такива.

12. Потребителят е съгласен „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  да запаметява ограничена информация за всяко търсене, направено от него и да използва тази информация също и за решаване на технически проблеми и за статистически цели.

15. Рекламации

Всяка рекламация относно вашият престой в нашите хотели следва да бъде подадена директно към ръководството на  обекта при първа възможност, така че да бъде разгледано в максимално кратки срокове.

16. Обща информация

FPI Hotels & Resorts не носи отговорност в случай на налични грешки в www.fpihotels.com , и си запазва правото да променя, допълва или отменя отделните оферти без предварително известие.

 

 

Кои сме ние?

FPI Hotels & Resorts е търговската марка на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД.

 

Данни на дружеството:

ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС МЕНИДЖМЪНТ ЕООД

Ин: 131468770

Ин по ДДС:BG 131468770

Адрес по регистрация: гр. София, бул. ЧЕРНИ ВРЪХ 51Б

МОЛ: Никола Петков