Ние користиме колачиња. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие се согласувате со ова. Запознајте ја политиката за колачиња

Топол внатрешен базен и спа зона

СПА центарот во СПА Ресорт Св. Иван Рилски е најмодерниот во Банско; се наоѓа на две нивоа и се простира на површина од над 1000 м2. Со дизајн кој вешто комбинира мермер, дрво и многу светлина, центарот се состои од СПА простор со загреан акватонски базен, СПА зона за возрасни (16+ години) и надворешен простор со топол базен, џакузи и тераси за сончање.

Погледнете го СПА менито (PDF) >>>
 

Затворен базен

 • Топол акватонски базен

 • Температура на водата 36° С

 • 82 млазови за хидромасажа

 • Џакузи

 • Должина – 20,7 м; длабочина – 1,20 м

 • Природна светлина

   

СПА зона

 • Финска сауна со панорамски поглед кон планината Пирин и температура од 80° C

 • Арома парна бања со температура од 45° C

 • Амам за двајца*

 • 2 кабини за масажа, 1 кабина за масажа за двајца

 • Огромно СПА мени со третмани за лице и тело*

 • Ароматерпија со есенцијални масла и производи на билна база*

 • Третмани со топли камења*

 • Спортски и масажи за релаксација*

 • Процедури за регенерација*

*Услуги со доплата

За деца под 12 години не е дозволено да ги користат СПА објектите (сауна и парна бања и амам).

 

СПА зона за возрасни 16+ години

 Ексклузивната СПА зона за возрасни (над 16 години) овозможува приватност, спокој и целосно опуштање на умот и телото.

 • Билна сауна со температура од 80° C

 • Солена сауна со хималајска сол

 • Арома парна бања

 • Парна бања со температура од 45° C

 • Голем простор за релаксација со камин

 • Лакониум со топли кревети

Лица помлади од 16 години не смеат во СПА објектите за возрасни (сауни, парни бањи, лакониум).

 

Минерална вода 

Основен извор на минералната вода е селото Елешница – активната дупнатина од областа „Орешето“ – извор што се наоѓа од левата страна на реката Златарица. Минералните води се од Родопко-Местенскиот термоминерален систем. Местото е еколошки чисто, со умерена клима и поглед кон планината Пирин.

Водата е анализирана во „Акредитирана хемиска лабораторија за анализа на минерални води“ при Националниот центар за физикална терапија и рехабилитација, а радиохемиските испитувања се направени во лабораторијата „Радиохемија“ на АД „Геологија и геофизика“. Заедно со лабораторијата на Националниот центар за физикална терапија и рехабилитација е направена инсталација за сорпција на флуор.

 

Хемиски состав:

 • рН = 9,10

 • Флуор – 5мг/л

 • Актотерми класа и е близка до водите на Хисар, Девин и Песнопој.

 • Без содржина на нитрати, нитрити и амониумски јони; содржината на ураниум е 12 пати под нормалата.

 • Содржината на радиум е 3 пати под нормалата.

 • Вкупната бета радиоактивност е 6 пати под нормалата.

   

Придобивки:

 • Водата е погодна за превенција на кариес;

 • Кон белодробни заболувања – преку инхалација;

 • Лекува шипови, дископатија, ишјас, трауматски повреди на зглобовите и коските, рани и кожни заболувања;

 • Преку пиење – гастроинтестинални, бубрежни, уролошки и заболувања на црниот дроб и жолчката, дијабетес, гихт и др.

 

Погледнете го СПА менито (PDF) >>>

 

Контакти

Начини за плаќање: